jeugdhonk

Het jeugdhonk is voor kinderen die in Noordwolde –Zuid wonen of naar school gaan. Je moet je uiterlijk 2 weken van te voren opgeven via de lijst op school of per mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Dit i.v.m. het kopen van de materialen. Als jij je hebt opgegeven en je kunt niet of bent ziek, dan moet je wel betalen. Als het kan dan krijg je de materialen thuis of op school zo dat je het thuis kan maken. 2 Weken voor het jeugdhonk word er een streep door de lijst gezet en kun je je niet meer opgeven. Zo blijven wij niet met materiaal zitten.

 

Alle ouders helpen 1 keer per seizoen mee met het knutselen ongeacht het aantal kinderen. Zo niet dan kan uw kind niet komen te knutselen. Wat is nu twee uurtjes helpen voor een hele winter knutsel plezier. Kinderen tot 6 jaar onder begeleiding van ouder, verzorger, opa, oma of oppas.

 

10 December: Kerstknutsels

Deze middag hebben 17 kinderen gezellig zitten knutselen. Op lege potjes plakten we van aslan sterretjes of hartjes en bestrooiden ze met glitters. Kerstballen beplakten we met glitters en palletjes. Ook kregen ze 1 grote en 1 kleine kaarszak van vetvrij papier die werden ook versierd met palletjes en glitters. En van oude kerstkaarten maakten we kerst 3D schilderijtjes. Prachtig allemaal Gezellig met warme chocolademelk en een kerstkransje was de middag eigenlijk tekort.

8 Januari: Lekker schaatsen in Thialf

Helaas konden Janneke en ik niet mee maar waren er gelukkig ouders die onze taak op zich wilden nemen. Er gingen in totaal 25 kinderen en 12 ouders mee. Titia en Corine bedankt. En natuurlijk de ouders die mee hebben gereden met de auto, ook bedankt.

11 Februari: Memohouder

Op de achterkant hebben we een knijpertje gelijmd zo dat je de dingen die je moet doen niet vergeet. We hebben van vilt een hoesje genaaid om de memohouder heen. Met andere kleurtjes vilt maakten we bloemetjes, hartjes, vierkantjes, rondjes en driehoekjes die we op de zijkanten plakten. Het was een hele klus maar we hebben hem allemaal afgekregen. Wat een vrolijke boel allemaal.

20 Februari: Carnavals Disco

De kantine hadden we gezellig versierd met crêpepapier en ballonen. Er zouden 27 kinderen komen te swingen. Helaas waren er 9 kinderen geveld door de griep. Toch werd het super gezellig met DJ Samantha en DJ Ilse. De kinderen kregen allemaal een rolletje serpentine, wat een feest. Na een rondje stoelendans vonden de oudste kinderen het tijd voor het welbekende spel 1-2-3-4-5-6-7 wie mag ik een kusje geven. Na 6 rondjes dachten wij klaar te zijn, maar we hoorden in koor: “Ik heb nog geen kus gehad, ik ben nog niet geweest.” We hebben de muziek weer aan gezet maar daar trokken ze zich niets van aan. Tot aan het einde hebben ze het spel gedaan zelfs de kleinsten. Van al dat swingen krijg je honger en dorst en daarom hebben ze 4 keer drinken gehad, een snoepje en chips. Ze konden de volgende dag allemaal lekker uitslapen want de voorjaarsvakantie was begonnen.

4 Maart: Flipperspel

Er hadden zich 22 kinderen opgegeven helaas konden er 9 niet omdat de datum was veranderd zij maken het nu thuis. Alle kinderen kregen een plaatje hout. Hier moesten ze rondom spijkers in slaan. In het midden mochten ze zelf bedenken hoe ze het wilden hebben. Buiten om kwamen gewone elastiekjes, in het midden loom -elastiekjes, bierdoppen of kurken die weer vastgespijkerd moesten worden. In de

hoeken werden 2 ijscostokjes bevestigd. Met stiften konden ze hem naar eigen smaak versieren. Het viel op dat er kinderen waren die steeds de verkeerde spijker uit het bakje haalde: iedere keer ging de spijker krom. Dit lag natuurlijk aan de spijkers. Ha Ha. Een knikker in het spel los laten en flipperen maar. Wat een plezier en wat weer een geslaagde en gezellige middag.

12 November: Voedergeraamte voor vogels

Een geraamte van hout met schapengaas erachter. Op het houten geraamte hebben we een bloemstukje gelijmd met kit. Hier gebruikten we bladeren van de Amerikaanse eik, Hedera, Hortensia, schermen van de gewone Berenklauw en rode Kornoelje voor. Aan het schapengaas werden 4 kopjes gevuld met vogelvoer en vet gehangen. De kinderen kregen nog een vogelhuisje om er in te hangen. Ze zijn erg mooi geworden. Er hadden zich 17 kinderen op gegeven er waren er 14, 3 maakten hem thuis. Marten Brak, Theo, Kringloopwinkel De Veurdele en De Tweede Toekomst: bedankt.

31 Oktober: Spooktocht

Dit jaar werden 103 kinderen gedropt in Wilhelminaoord. Hier stonden twee schildknapen ze op te wachten die ze naar een prehistorische vuurhut brachten. Deze staat bij het buitencentrum op het terrein. Hier kregen ze het spookverhaal over reuzen te horen. Na het verhaal brachten de schildknapen de kinderen een stukje op weg en liepen ze via de Kippenregel over een zandpad door het bos over de Westvierdeparten, Puntersweg, bos Zuiderweg, Spokedam en Elsweg terug naar de kantine van Leonidas. Onderweg waren spoken; een man die zijn onderlichaam kwijt was en reuzen die ze lieten schrikken. Het meeste schrokken ze van de co2 blusser die afging als ze door een greppel liepen. In de kantine werden ze getrakteerd op een broodje knakworst dat gedeeltelijk was gesponsord door C1000 De Jong uit Noordwolde. Gelukkig hadden we net op tijd de leiding rond. De vrijdagavond liepen er ineens wel veel meer ouders mee. Als u mee wilt lopen, laat het mij dan even weten, zodat ik geen slapeloze nachten hoef te hebben omdat er te weinig begeleidende ouders meelopen. De kinderen krijgen in september het programma mee waar al naar leiding gevraagd wordt. Als u zich dan opgeeft als begeleider van een eventuele spooktocht, komt alles best voor elkaar. Donderdagavond voor de spooktocht waren er weer ouders die ons hebben geholpen met het uithollen van pompoenen voor de verloting. Er was dit jaar ook een vader, super! Met 12 pompoenen zijn ze van 7 tot 10 uur bezig geweest, dus ruim 2 en een half uur per pompoen.

Alleen jammer dat je er achter komt dat er 2 pompoenen kapot zijn getrapt als je dan ‘s avonds de pompoenen wil verloten.

Wie doet nou zoiets? Er waren spoken die zand in de ogen hadden gegooid gekregen en er waren kinderen die probeerden de maskers van het hoofd af te trekken en hun veiligheidshesje weg hadden gegooid in de sloot. Ook waren er kinderen die vreselijke woorden zeiden tegen de verhalenvertelster. We moeten nog evalueren maar of er volgend jaar weer een spooktocht komt weten we nog niet. We zijn weken bezig om de jeugd een gezellige avond te bezorgen en het is allemaal vrijwilligerswerk. Alleen sommige jongeren waarderen dit niet. Als je er niks aan vindt, geef je dan niet op, want jullie hebben het voor anderen goed verziekt.

spook

1 Oktober: Halloweenlichtjes

Lege glazen potjes hebben we aan de binnenkant geverfd. De buitenkant versierden we met 3D waar we spinnenwebben, ogen en griezelgezichten mee maakten. Op het spinnenweb plakten we een grote spin. Ook rolden we een potje in verband 2 wiebeloogjes er op en je hebt een mummie. Er hadden zich 16 kinderen opgegeven, er waren er 10 de andere 6 maakten ze thuis. Het was ook nog erg mooi weer voor de tijd van het jaar.