Update werkzaamheden N353 Noordwolde-Zuid

Op maandagochtend 27 maart 2023 om 07.00 uur start Aannemersbedrijf A. Faber B.V. in opdracht van de provincie Fryslân met werkzaamheden aan de N353 bij Noordwolde-Zuid. Het gaat om werkzaamheden aan het kruispunt van de N353 met Oost- en Westvierdeparten. Als alles volgens planning verloopt dan zijn de werkzaamheden op vrijdagmiddag 7 april om 17.00 uur klaar. De planning is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Aanleiding werkzaamheden

Ondanks de stop- en waarschuwingsborden en de aangepaste bestrating op Oost- en Westvierdeparten, vinden er nog steeds ongevallen plaats op dit kruispunt. De bomenrijen langs de zijwegen van de N353 kunnen het zicht op het kruispunt beperken. Daarom richten we het kruispunt opnieuw in.

Werkzaamheden kruispunt

Er komt een slinger in de weg om het verkeer op de N353 af te remmen. In de nieuwe situatie is er voldoende ruimte voor personenauto’s om elkaar te passeren, maar niet op hoge snelheid. Vrachtwagens benutten het volledige kruispunt, waardoor overig verkeer even moet wachten. Het gaat om een gelijkwaardig kruispunt. Verkeer van rechts heeft voorrang. Om verkeer te attenderen op het kruispunt brengen we visuele drempels aan. Deze visuele drempels zien eruit als drempels, maar zonder verhoging. In de bijlage ‘Ontwerp kruispunt N353 Noordwolde-Zuid’ ziet u hoe het kruispunt eruit komt te zien.

Afsluiting

Om de werkzaamheden aan het kruispunt op een veilige manier uit te kunnen voeren moeten we de N353 twee weken afsluiten voor verkeer.

De afsluiting geldt niet voor het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer rijdt tijdens de werkzaamheden de gebruikelijke route. Meer informatie over het openbaar vervoer vindt u op www.arriva.nl/halte.  

Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden het kruispunt oversteken. Wel vragen we fietsers om dit op een veilige manier te doen door even af te stappen. 

Omleidingsroute

Doorgaand verkeer leiden we tijdens de werkzaamheden om via de N353, N855, A32 en de N351. U vindt de omleidingsroute voor doorgaand verkeer in de bijlage ‘Omleidingsroute N353 Noordwolde-Zuid’.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit project? Dan kunt u contact opnemen met ons klantcontactcentrum via provincie@fryslan.frl of bellen naar 058 – 292 59 25 van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren. 

2 Comments

  1. Beantwoorden

    Het klinkt als een erg interessante klus waar Aannemersbedrijf A. Faber B.V. mee bezig is. Ik kan me voorstellen dat het belangrijk is dat er visuele drempels aangebracht worden, zodat de verkeersveiligheid verhoogd wordt. Zijn er ook maatregelen getroffen om te voorkomen dat vrachtwagens te snel het kruispunt op rijden?

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *